Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.

Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.

Vind je het ook zo  verschrikkelijk wat er gebeurt in de wereld, oorlog, geweld, martelingen ? Ga dan eens bij jezelf na,  hoe jij omgaat met geweld. Ben je aardig voor jezelf?

Geef je het lichaam wat het nodig heeft? Het lichaam heeft een bepaalde hoeveelheid voeding nodig, niet meer en niet minder, zorg je ervoor dat je de hoeveelheid niet overschrijdt ?

En luister eens goed naar je lijf. Wat gebeurt er als je je te vol eet? Waarom doe je dat dan?

Als je bv alcohol of drugs gebruikt wat is dan het effect voor je lichaam? Is dat liefdevol?

Als je moe bent maar je hebt toch dat feestje, waarom ga je daar dan naartoe?

Doe je wel eens dingen waarvan je hart zegt wow en je verstand van ‘wat zouden de buren daar wel niet van denken’ .

Geef je het lichaam voldoende beweging, is het soepel en krachtig? Snuif je voldoende frisse lucht op en zorg je ervoor dat de afvalstoffen je lichaam gemakkelijk kunnen verlaten via de verschillende wegen.

En dan ook je geest. Krijgt die wel eens rust? Hoeveel ‘’stille’  momenten zijn er op een dag? Neem je wel eens de tijd om niets te doen, niet te denken, een moment van stilte en bezinning.

Pleeg je geweld? Dat is aan jou om te bepalen.  Jij bent het die zich bewust wordt van al die aspecten van je leven. Aan jou de keuze hoe ermee om te gaan.

Geweldloosheid wil zeggen; respectvol omgaan met alle levende wezens, en alle levende systemen. Respect voor jezelf, je geest, je lichaam, je omgeving, de mensheid en de aarde.  Je bewust worden van wat jouw werkelijke behoeftes  zijn is je bewust worden van wat de behoefte is van andere levende wezens.

Hiervoor is wel een vereiste dat je leert te onderscheiden wat je werkelijke behoeftes zijn en  dat wat je zgn ego wil. Het is nodig uit te stijgen boven je égo’. Je te beseffen dat je een samenspel bent van alle krachten uit je omgeving en dat je leert leven in harmonie hiermee. Dat is je uitdaging.

Het is belangrijk te beseffen dat je niet alleen bent op deze wonderlijke aarde, maar dat de aarde met al haar schepselen en systemen een onlosmakelijk samenhangend geheel is.

Steeds weer opnieuw, iedere dag, ieder moment moet je kiezen. Kiezen hoe je omgaat met alles in je leven. Maak die keuzes liefdevol. Leer te luisteren naar je lichaam en je hart.

Leef vanuit je hart, met wijsheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s