Leef vanuit je hart, met wijsheid

Het leven biedt veel kansen en mogelijkheden die je kan gebruiken als je daar bewust van bent.

Het enige wat je  hoeft te doen is opmerkzaam te zijn.

Dat klinkt allemaal  lekker makkelijk maar zoals we dagelijks ervaren  worden we snel afgeleid van ons pad, en gebeuren er vele dingen onbewust. Laat je daardoor niet van de wijs brengen en ga  liefdevol en vastberaden door op jou eigen,  unieke weg.

Waar naar toe? Voor sommigen is dat duidelijk, voor anderen een vraag. Stel jezelf kleine doelen, iedere dag, iedere week, iedere maand enz, en wees je dan bewust van alles wat op je pad komt die dag, week , maand om je doel te verwezenlijken. Voel je dankbaar als het lukt  en als het niet lukt probeer dan geen teleurstelling te voelen maar ga op zoek naar de weerstand in jezelf die je weerhoud van het bereiken van je doel.

Vaak willen we met ons hart hele andere dingen dan met ons verstand. Iedereen kent dat gevoel.

-Eigenlijk wil je rustig op de bank liggen maar je ‘moet’ nog naar die verjaardag. Waarom?

-s’Ochtends op je vrije dag wordt je wakker, stralend weer je wil naar het bos of het strand maar je zou bij iemand helpen de garage op te ruimen………wat doe je dan?

Al die kleine dagelijkse dillema’s.

Wat is de werkelijke reden, de intentie, waarmee je de dingen doet. Niet wat je jezelf hebt aangepraat of wat je van een ander hebt geleerd.

Die verjaardag……….. ga je daar naar toe omdat je het zo belangrijk vindt die persoon te feliciteren………… te zien…………….te spreken………..of uit angst afgewezen te worden.

Vaak zit de weerstand in andere zaken dan je zou verwachten. Wees daarom eerlijk naar jezelf. Het is heel normaal dat je wil dat anderen je aardig vinden en je accepteren maar accepteer jij volledig jezelf?

Neem het opruimen van de garage op die stralende dag dat je in je hart van de natuur wil genieten. Wat ga je doen en wat zijn dan je beweegredenen. Dat is wat belangrijk is, ga je helpen omdat je vindt dat je dat nou eenmaal afgesproken hebt en dat je afspraken moet nakomen? Ga je helpen omdat het een goed gevoel geeft een ander te helpen. Bel je af en ga je het bos in? Bel je op en leg je het dilemma voor?

Wat belangrijk is er achter te komen wat voor jou de reden is te helpen………. dan kun je daarna een actie ondernemen die past bij dat moment en die specifieke situatie.

Ga na aan wie je verantwoording verschuldigd bent, wie is degene die jou gedachten en intenties kent?

Door dagelijks een klein beetje meer bewust te worden, je open te stellen voor het leven wordt het iedere dag een beetje duidelijker wie je werkelijk bent en wat je echt wil, wat jouw pad is in dit leven.

Je legt een verbinding tussen je hart en je verstand, je gaat steeds meer leven vanuit je hart maar met wijsheid. De wijsheid van ervaring. Jouw ervaring.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s