Loslaten

Yoga  is de gebruiksaanwijzing voor mijn leven, zoals een collega van de opleiding ooit zei, en ik ben het volledig met hem eens.

In mijn opleiding leerde ik technieken om te leren loslaten, pratyahara.

Dit systeem omvat alle technieken die je vandaag de dag kunt vinden.

Vergelijkingen.                                                                                                        

 Ik vind het boeiend om vergelijkingen te trekken. Zoals je heden ten dagen in de winkel 300 soorten thee kunt kopen en stress krijgt bij het maken van een keuze daaruit. Maar de essentie van thee blijft. Een warme drank met geur en kleur en door de betekenis die jij er aan geeft, (gedreven door opvoeding, marketing en dergelijke)  rustgevend, opwekkend of anderszins.

Zo zijn er inmiddels ook honderden loslaat technieken ontwikkeld en ook deze claimen verlichting, bevrijding, een lichter leven, en zo meer. Het achtvoudige pad van Yoga opgeschreven door de yogi Pantanjali omvat al deze technieken. Pratyahara,onthechten of loslaten is de 5de stap van dat pad.  In een ander artikel zal ik dat proces beschrijven.

De kern van yoga is bewustwording. Je bewust worden van je reacties, gewoonten, gedrag, overtuigingen, je gedachten. Daardoor krijg je meer inzicht in wie je bent en wat je drijfveren zijn.

Hier wil ik je 3 methoden aanreiken zoals die op dit moment aangeboden worden en die overtuigingen bij de wortel aanpakken, net zoals de oude yogi’s dat deden. Misschien helpt het je om een keuze te maken uit het grote aanbod van  methoden.

Regelmatig geef ik lezingen en workshops over dit onderwerp maar je kan ook bij me terecht voor een individueel gesprek. Dit levert je gegarandeerd nieuwe inzichten en meer energie op.

Het boek Ja van Linda Rood,

Linda verteld aan de hand van haar eigen ervaringen en  ervaringen van anderen hoe je overtuigingen je leven beïnvloeden en heeft een aantal kernachtige vragen ontwikkeld die je door het proces van bewustwording leiden. Zo kom je bij je kernovertuigingen en kun je ze loslaten. Ze schrijft licht en toegankelijk.

Website Linda Rood

Workshops en boeken van Jan Bommerez

Jan Bommerez is een expert op het gebied van flow en loslaten, moeiteloos leven. Tijdens zijn workshops en in zijn boeken reikt hij je diverse technieken aan om te leren loslaten.

website Jan Bommerez

Bad Cluster Eliminatie of PMA van J Korthuis.

Zeer duidelijke uitleg van hoe ons brein werkt, Hoe het onderbewuste en bewuste samenwerken. Hoe je herinneringen opslaat en weer naar boven haalt. Hoe dit invloed heeft op je dagelijks functioneren en op hoe jij je voelt. 

filmpje J Korhuis

Afhankelijk van wie jij bent en waar jouw interesse naar uit gaat kies je wat op dit moment bij je past.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s