Go with the flow

Dag lieve mensen,

Zojuist was ik op zoek naar mijn laatste nieuwsbrief en  ik ontdekte  dat het in oktober 2016 is geweest dat ik die verstuurd heb. Inmiddels 9 maanden geleden. Hoog tijd dus om jullie op de hoogte te brengen van waar ik momenteel mee bezig ben. Zoals jullie weten ben ik in mei 2016 gestopt met lesgeven omdat ik geen ruimte meer had.
Het was toen een goed moment, zo net voor de zomer en ik kon lekker bezig met onze bootjes en de tuin. En dat heb ik ook gedaan, heerlijk ik heb er van genoten.
Ik had gedacht in de herfst de draad weer op te pakken en een ruimte te zoeken waar ik lessen en workshops kon geven. Echter er kwam totaal geen inspiratie, ik voelde me verder prima maar ik had gewoon geen zin om weer opnieuw te starten met het opzetten van een nieuw lesschema, cursisten zoeken, affiches maken, mailen enz.  Ik besloot  te wachten tot er als vanzelf inspiratie zou ontstaan, en mee te bewegen met de energie van dat moment, go with the flow.

yyoga ontspannen leven

Vraag
Ik gaf mezelf ruimte en tijd, en zo kwam het dat  een van de grote vragen waar ik al mijn halve leven mee rondliep werd beantwoord. Ik heb me altijd afgevraagd waarom de ene persoon ziek wordt en de andere niet, waarom krijgt de helft van de klas de griep en de andere helft niet, waarom heeft iemand altijd pech en de ander altijd geluk? Waarom heeft iemand steeds last van zijn rug en de ander van blaasontsteking? Waarom kan iemand zich helemaal suf roken en blijmoedig en gezond 102 worden en een ander overlijden aan longkanker terwijl die niet gerookt heeft. Waarschijnlijk heb jij jezelf ook wel eens zoiets afgevraagd.

Antwoord
En plotseling was daar zomaar uit het niets een antwoord.
Op een middag zit ik thee te drinken bij een vriendin en terwijl ze naar het toilet gaat zie ik het boek
‘ zielsoorzaken van ziekten” . Gebiologeerd door de titel sla ik het open. Ik lees een paar stukjes en snap er niets van. Als de vriendin terug komt vraag ik haar erna. Ze verteld me dat ze een cursus heeft gedaan in de biologische natuurwetten en legt het een en ander uit.
En ik weet het direct; dit klopt, dit is zo logisch.

Ik ga op zoek naar cursussen en opleidingen en wat een geluk, in  de nazomer van 2016 is er een basiscursus in Groningen. Direct heb ik me ingeschreven zonder er verder bij  na te denken. Meteen na de basis verdiep ik me verder via internet en er volgen nog een aantal cursussen bij diverse trainers. Ik lees alles wat ik kan  vinden op internet en pas het toe op mijn leven. Het klopt telkens weer.

Verbanden’
Het was alsof er een soort herbeleving was van de eerste tijd dat ik yogalessen volgde. Ik voelde op een diep niveau dat het klopte met alles wat ik tot nu toe geleerd en geleefd had. Mijn directe omgeving snapte er niets van en ik was razend enthousiast.  Hier was precies het puzzelstukje wat ontbrak. De verbanden tussen lichaam en geest en ziel, helder en duidelijk uitgelegd. Kloppend bij elk mens. Je hebt geen schuld aan je ziekte of aan dat wat je overkomt in het leven, maar het is een logisch gevolg van de (onbewuste) reacties van het organisme oftewel jouw lichaam (dat waarmee wij ons identificeren).
En voila, daar is meteen het verband met de yogafilosofie;  het bewust worden en ontdekken van jouw gewoonten, patronen en  overtuigingen zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit en lichter kan leven.

Biologische natuurwetten, blauwdruk, familietijdlijn
Inmiddels verdiep ik me  10 maanden in de biologische natuurwetten en heb al vele verbanden bij mezelf mogen ontdekken.
Waar kwamen destijds mijn rugklachten en knie klachten vandaan, hoe zit dat met het maagzuur? Spataderen? Waarom kreeg ik een blinde darm ontsteking toen ik net de bloemenwinkel had overgenomen? Waarom woon ik in Groningen terwijl ik nooit weg wilde uit Brabant………..En nog veel meer antwoorden.
Ik heb ontdekt welke overtuigingen ten grondslag liggen aan mijn gedrag en waarom mijn leven loopt zoals het loopt. Vele vragen blijven nog open. Het leven blijft een oneindig avontuur, ik blijf nieuwsgierig en met open aandacht probeer  ik elke dag het leven te LEVEN.

Flow
En als vanzelf kwam er toen de vraag van mijn collega of ik niet een aantal van haar lessen wilde overnemen.  Ja natuurlijk, als ik kan helpen dan doe ik dat. En al direct bij de eerste les in januari merkte ik Yes dit is leuk ik wil weer, het geeft me weer energie.
Zo ben ik weer rustig aan begonnen, eerst een drietal lessen yoga voor de ogen en daarna vanaf april weer wekelijkse lessen.

Mijn lessen verdiepen zich, zoals mijn leven zich verdiept.
In september begint er weer een nieuw seizoen en ik ben er klaar voor. Er starten een aantal wekelijkse lessen en er staat een basiscursus Raja Yoga op de planning. Nieuw is de yogales voor mensen met spier en gewrichtsproblemen waarbij ik de inzichten uit de biologische natuurwetten combineer met yoga.
Verder ontwikkel ik een prachtig concept met mijn collega Ellen Joling van Hart en Handen.  Het heet DEEL en HEEL. Daarover meer na de vakantie.
Met Franca Ficchi van het Ayurveda Instituut (waar ik les geef) staan een aantal mooie workshops op het programma waarbij we Yoga en Ayurveda combineren.

En natuurlijk kun je ook nog terecht voor een heerlijk ontspannen massage of een stemanalyse.

Verderop in deze nieuwsbrief vind je links naar diverse trainers op het gebied van de biologische natuurwetten en een aantal websites waar het duidelijke wordt uitgelegd.
Zit je met een vraag stel m dan gerust,

Ik ben ook nieuwsgierig naar hoe het jouw vergaan is het afgelopen jaar.

Ik wens je een ontspannen vakantie en wie weet zie ik je binnenkort.

Met een hartelijke groet.
Yvonne

Bij Marjolein van der Meulen heb ik een aantal weekenden gevolgd en in het najaar ga ik weer.
http://heartconnectionnederland.nl/videos/

Hier kun je desgewenst het boek downloaden
http://www.free-new-medicine.com/dutch/

De website van Mies Raasveld.
http://hoedegeesthetlichaamaanstuurt

Heldere uitleg biologische natuurwetten
Deelbewust

Home

Filmpje met een zeer duidelijke uitleg over onze
levensblauwdruk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s