blinde darm ontsteking

Ervaringsverhaal blinde darm ontsteking.

Ik heb n acute blindedarm ontsteking gehad.

Ik was 21 jaar toen ik als filiaalhouder ging werken in een bloemenwinkel.

De advertentie voor die baan stond in de plaatselijke krant, ik had niet gereageerd, beetje murw van al die gesprekken die ik al gevoerd had en al die 157 brieven die ik al gestuurd had. Na 2 weken stond de advertentie weer in de kracht en ik schreef een brief. Ik werd uitgenodigd op koopavond.

Bij dit gesprek moest ik even achter in de winkel wachten voordat de regiomanager klaar was. Ondertussen werden er bloemen gebracht, ik hiep de chauffeur. Toen de regiomanager naar achter kwam was het al beslist. Of ik maandagochtend om 8 uur in Breda kon zijn, ik zou daar twee weken ingewerkt worden, daarna zou ik in Uden filiaalhouder zijn.

Ik ging aan het werk, super onzeker, ik wist niets van bloemen en planten alleen wat ik in die 2 weken in Breda had geleerd. Ik had alleen een diploma MDS en nauwelijks werkervaring. Er werkten al 2 dames, de ene al 10 jaar de ander 4 jaar. Voor mij was er een filiaalhouder geweest die 15 jaar lang daar de scepter had gezwaaid en er een hele goede omzet haalde.

Ik deed alles totaal anders dan wat ze daar gewend waren, en het was geen gemakkelijke start. Maar na een paar maanden vonden we allemaal onze draai en ging het steeds beter.

Ik ging een bloemschikcursus volgen en later volgde ik de vakopleiding voor bloemschikken en binden. En al doende leerde ik ook de kneepjes van het inkopen, verkopen, marketing, personeelsbeleid, winkelinrichting, en wat er nog meer komt kijken bij het draaiend houden van een winkel.

De regiomanager kwam elke maand een kijkje nemen en was tevreden.

De omzet steeg gestaag, maar mijn loon bleef gelijk, dat begon een beetje vreten. Toen de regiomanager op een gegeven moment ook geld uit mijn kassa pakte om bij de slijter dure wijn te kopen werd ik heel boos maar durfde niets te zeggen. Dit is 2 keer voorgekomen. Het begon steeds meer aan me te vreten dat ik zo mijn best deed maar dat mijn inspanningen niet beloond werden.

Toen kreeg ik de kans om franchisenemer te worden. Die kans heb ik direct aangegrepen, dan was de extra winst voor mezelf en kon niemand meer zomaar wat uit de kassa pakken. Ik was toen 24 jaar.

Twee weken nadat ik het contract getekend had kwam ik in het ziekenhuis terecht met een acute blindedarmontsteking.

Met de kennis van nu is het de oplossing van een brokconflict, van een onverteerbare ergernis. Het ‘brok’ in de menselijke wereld heeft vaak met geld te maken. In dit geval met het niet kunnen opbouwen van reserves, hoe goed ik ook mijn best zou doen. Als filiaalhouder is alle winst voor de firma. Als franchisenemer wordt mijn extra inspanning wel beloond.

Wat is jouw verhaal?

Ik vind het fijn als je jouw verhaal wil vertellen, ik deel ze graag, al dan niet anoniem. En als je jouw verhaal nog niet kent dan kunnen we samen op zoek naar de oorzaak van jouw klacht of patroon.

Het plaatje is afkomstig uit het 5BN kwartetspel ontworpen door Hellen van Rooijen van centrum Natuurlijk Vertrouwen.

Speel en Heel.

Samen doen en delen. Samen met Feikje Kenter organiseer ik ontspannen belevenissen waarin we de deelnemers op een speelse manier laten kennismaken met de biologische natuurwetten. Vind jij het leuk als we dat doen op jouw locatie stuur dan even een berichtje om een en ander af te stemmen. Hier vind je meer informatie.

5 Comments

 1. Heb zelf ook blindedarmontsteking gehad, Yvonne. Toevoeging is dat het om financiële conflicten gaat, in mijn geval was dat in mijn familielijn van mijn vader!
  De blindedarmontsteking ontstond ca 2 weken na de allereerste lezing die ik in Bussum bijwoonde van Marjolein vd Meulen en waar zij mij de vraag uitwerkte over verslaving(en)…!
  Lieve groeten van mij 🙏💞

  Like

 2. Ik heb 2,5 jaar rondgelopen met een blindedarmontsteking. Het is zelfs zover gekomen dat het een buikvliesontsteking werd. Als jij zegt dat het met geld te maken heeft dan kan dat kloppen. Ik begon in 2010 met een eigen Yoga- en Pilatesbedrijfje. 2 jaar later ben ik gescheiden. Dat was, onder ander financieel, een heel zware periode. In 2013 ben ik een eigen pand gaan huren. Maar altijd veel ‘gezeik” over betalingen. Gemiste lessen niet willen betalen enzovoort. In 2016 kreeg ik de 1e klachten. In 2018 eindelijk geopereerd. Het conflict met geld is er nog steeds wel. Zo vind ik nu de stijgende gasprijzen best moeilijk te verteren en te verwerken( hoe reken ik dit financieel door naar huurders en cursisten). Maar het is wel stukken beter geworden. Ik ben me meer bewust van mijn verstoorde relatie met geld en durf daarnaast ook wat harder te zijn naar cursisten.

  Like

  1. Hoi Annelien, dank je wel voor je reactie. Als jouw klachten in 2016 zijn begonnen dan zou je daarvoor een moment van opluchting gehad moeten hebben. Een moment waarop je voelde pppffff.
   Even geen gedoe met lesgeld of een andere financiële oplossing.
   Of wat ook mogelijk is dat het in 2016 gedeeltelijk is opgelost maar dat er nog steeds triggers waren of mss zelfs nu nog steeds zijn.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s