Een bijzondere ervaring

Ervaringsverhaal van een hele bijzondere gebeurtenis. Het laat duidelijk zien dat oprechte aandacht en het delen van je verhaal belangrijk zijn. Het gebeurde in 2018.

Na mijn yogales zat er een man op mij te wachten. Mijn collega had hem blijkbaar verteld dat ik na de les om 11 uur wel tijd voor hem zou hebben. Ik wist van niets en vroeg hem waarom hij dan bij mij zou komen. Hij vertelde over een zeurende pijn achter op zijn rug. Het was niet zijn si gewricht niet zijn rug en ook niet zijn heup maar ergens op een heel specifieke plek, er zat ook wat botgroei vertelde hij. Hij was al op veel plekken geweest maar die pijn bleef hem plagen.

Ik vroeg hem wanneer hij daar last van had. Nou, vooral als ik lang gelopen heb met de hond. En wanneer is het begonnen, dat wist hij niet precies. Het gesprek ging verder over zijn ongeluk met zijn renault 4 en de coma daarna.

Over zijn moeder die hetzelfde karakter had als hij. Over zijn ouders die in de oorlog onderduikers hadden gehad. Over zijn oma’s die hem verhalen vertelden als hij op de grond aan hun voeten zat te luisteren dat ze altijd ver moesten lopen en dat dat vermoeiend was.

Op mijn vraag of zijn plekje iets te maken kon hebben met zijn oma’s keek hij mij heel bevreemd aan. Ja zei hij, daar heeft het mee te maken, maar ze hebben me nooit pijn gedaan. Ik heb een hele fijne jeugd gehad.

Ik leg hem uit dat onopgeloste psychische problemen bij vorige generaties fysieke problemen van kinderen kunnen worden.

We babbelden nog wat verder over zijn jeugd en zijn familie en na ongeveer een uurtje is hij opgestapt.

De volgende dag kwam ik bij de praktijk en lag er een briefje van hem.

Yvonne, het resultaat is verbluffend, zelfs het hoekige eindje botverdikking lijkt verdwenen. Kon jij dat zien zitten? De rechtse gevoeligheidslocatie op mijn heupbovenrand verdween even naar links. Alles lijkt dinsdagavond 17 april lekker rustig in mijn heup regio.

Dank. Dirk

Nou is dat al heel bijzonder maar na het gesprek sprak ik mijn collega; Hoe zat dat met die man? Ze zei die kwam een afspraak maken voor een yoga massage, hihi dat is niet meer nodig.

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s