Zoek de verschillen

Zoek de verschillen.

Wereldwijd worden de budgetten voor defensie flink verhoogd, zegt vlam tegen me als ik in het ruim kom. Hhhhmmmm zeg ik, mensen nemen ook allemaal een vaccinatie. We hebben er een mooi gesprek over.

In mijn beleving is het allebei hetzelfde maar dan anders. Een soort van bewapenen tegen………….de vijand. En of je dat nou als land doet of als mens……….Jezelf of je land verdedigen tegen een aanval of terreur die misschien komen gaat doe je vanuit angst.

En angst is een emotie die ons helpt bij gevaar. Dat we weg kunnen springen voor een auto die hard komt aanrijden bijvoorbeeld. Maar wat nou als er vertrouwen zou zijn. Dat we geen angst hoeven te hebben dat er een auto te hard door de straat rijdt? Dat er geen vijand is die het land kan binnenvallen of dat er geen virus of bacterie is die je ziek maakt? Wat nou als er in plaats van een immuunsysteem sprake zou zijn van een supportsysteem?

Wat nou als we elkaar zouden zouden ondersteunen en stimuleren?

Wereldwijd worden de defensie budgetten extra verhoogd, Wereldwijd laten mensen zich massaal vaccineren

Wat is het verschil?

Voor mij zit de overeenkomst in de angst.

Angst voor een “onbekende” vijand.

Maar bekend maakt bemind.

Wordt je eigen beste vriend, leer jezelf kennen, je drijfveren, je angsten, je verlangens en je afkeer. Wordt opmerkzaam op je patronen en gewoonten, op de reacties van je lichaam, onderzoek je overtuigingen en diepste behoeften. Dan leer je authentiek te handelen, te leven vanuit jouw eigen waarheid, vanuit je eigen passie, dan weet je of iets waar is, klopt, omdat het blijft stromen van binnen.

Angst maakt dan plaats voor vertrouwen. In de eerste plaats vertrouwen in jezelf. Je kent je talenten en kwaliteiten en je valkuilen. Je weet wat je nodig hebt en wat je te bieden hebt.

Dan heb je de ander niet meer nodig voor bevestiging of om een gat te vullen maar om samen het leven te delen.

Angst voor de ander maakt plaats voor vertrouwen. Je gaat elkaar supporten, ondersteunen, stimuleren.

Je voelt je gesteund, geliefd, ontspannen.

De wereld zou er heel anders uit gaan zien.

Het lichaam

En nu nog even terug naar het lichaam? Weet jij eigenlijk hoe jou lichaam werkt?

Dat wonder van triljoenen cellen die allemaal gewoon doen wat ze moeten doen. Dat lichaam wat je hele leven lang voor jou ruikt, proeft, voelt, kijkt, loopt, rent, praat, lacht, huilt………….dat lichaam waarmee jij het leven kan ervaren. 24 uur per dag je leven lang.

Het laat je nooit in de steek, je leven lang zal je hart kloppen, je longen zuurstof opnemen en al die andere miljoenen functies uitvoeren. Dat doet het lichaam zonder te denken, het lichaam handelt. Het past zich direct aan de veranderende omstandigheden aan. Als jij gaat rennen gaat je hart sneller pompen en je longen meer zuurstof leveren. Als jij iets scherp wilt zien van dichtbij of veraf zullen je ogen zich aanpassen, als je gaat eten of drinken of als je een tijd lang gaat vasten, als je in het water stapt om gaan te zwemmen, of in het vliegtuig om te vliegen, of je stoot jezelf aan object, je snijdt met een mesje in je vinger, je ziet iemand die hulp nodig heeft, het lichaam past zich constant aan, evenals je denken en je gedrag. Dit is een natuurlijk systeem. Er is dus een constante aanpassing aan veranderende omstandigheden.

Dat noem ik het supportsysteem.

Als er een goede afstemming is tussen lichaam denken en gedrag oftewel, fysiek, mentaal en causaal en dan zal jij je lekker voelen, rust in je hoofd, soepel in je lijf en ontspannen in je leven.

Dan ontstaat er vertrouwen.

Er zal een wereldwijde geweldloze revolutie plaatsvinden als we als mens weer meer gaan afstemmen op onze innerlijke natuur.

We zullen onze plaats weer weten in het systeem van de wereld en de aarde, in harmonie.

Ga op zoek naar wat jij diep van binnen nodig hebt om te vertrouwen op het leven zelf. Mij heeft het systeem van raja yoga enorm geholpen mezelf te leren kennen evenals de biologische natuurwetten en de software van het aquera systeem.

Zoek jouw weg, jouw pad en bewandel het in liefde.

En weet je soms even niet meer de weg. Ik leer je weer ontspannen te navigeren door de stormen van het leven, zodat jij weer jouw eigen koers kan varen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s