Deel en Heel

Deel en Heel

In je leven krijg je te maken met allerlei omstandigheden.  Ontslag, scheidingen,  burn out, depressie, slechte relaties, verlies van een partner/ ouder/ vriend, een diagnose, noem het maar op. Het gebeurt je en je moet er mee omgaan. Soms is er geen tijd en ruimte om de emoties die daarbij horen goed te doorvoelen. Deze emoties kunnen zich vastzetten in het lichaam en uiteindelijk leiden tot fysieke klachten.

Tijdens Deel en Heel is er ruimte voor jouw verhaal.

Samen creëren we een veilige omgeving waarin jij wordt uitgenodigd je verhaal te delen, te luisteren of stil te zijn.

Het onder woorden brengen van jouw verhaal zorgt ervoor dat de onderliggende emoties vrijkomen en gaan stromen. Het luisteren naar verhalen van anderen geeft een gevoel van herkenning, je bent niet alleen. Er is een lach en een traan zonder dat het dramatisch wordt. Het vrijkomen van die emoties lucht enorm op en geeft je  letterlijk weer ruimte.

Aan de hand van de biologische natuurwetten leg ik duidelijk  uit hoe het lichaam logisch reageert op de situaties die we meemaken. En wanneer de situatie het toelaat kijken we dieper naar familiestamboom en levensblauwdruk.

De ervaring leert dat deze middagen helend zijn op een diep niveau voor alle deelnemers. Er  is geen oordeel, geen goede raad maar verbinding vanuit het hart.

We beginnen met een meditatie waarin we verbinding maken met onszelf en de ander en we eindigen met een half uurtje luisteren naar de klankschalen.

Een ontmoeting met jezelf in contact met de ander.

De biologische natuurwetten

Alles is energie. Energie drukt zich uit door middel van Leven, dus ook door ons lichaam.  In de natuur bestaat geen ziek en gezond, enkel aanpassing aan de veranderende omstandigheden. Ziekte  is de  aanpassing van het lichaam aan een zeer precies moment waarop we geen oplossing hadden. Dat is precies wat de wet van karma omschrijft. Elk gevolg heeft een logische oorzaak.

Dr Hamer heeft in de jaren 80 van de vorige eeuw het verband ontdekt tussen gebeurtenissen die we meemaken en de uitwerking daarvan in ons lichaam (oftewel welke ‘ziekte” ontstaat). Hij ontdekte dat niet wat we meemaken van invloed is,  maar de manier waarop we de gebeurtenis ervaren van doorslaggevend belang is.

Familie tijdlijnen;

Karakter en programmeringen, doen en laten van een individu, ziekten en kwalen worden doorgegeven van generatie op generatie. Traumatische gebeurtenissen zoals bv oorlogservaringen, overvallen, verkrachting, verdrinking, natuurrampen die niet verwerkt konden worden zijn herinneringen die overgedragen worden op de volgende generatie. Als  de omstandigheden het toelaten zullen deze herinneringen terugkomen in oa  acties, levensgebeurtenissen, gevoelens, beroepen enz in de familie. Herinneringen worden doorgegeven totdat ze bewust worden en opgelost worden, dan stopt het. Met vrije wil en bewustzijn kunnen we onopgeloste emotionele herinneringen loslaten en oplossen.Dit is het werk van Anne Ancelin Schutsenberger

Levensblauwdruk;

Je levensblauwdruk is de periode vanaf 9 maanden voor de conceptie,  de conceptie zelf, de zwangerschap, de bevalling en het eerste levensjaar. Dit is echt letterlijk jouw levensblauwdruk: het drukt een grote stempel op je leven. De emoties die moeder en vader ervaren in deze periode ervaar jij,  als beginnend mens, als van jou. Er is nog geen onderscheid tussen jij en de ander.  Hierbij is het ‘idee’ waarmee je verwekt wordt ook zeer bepalend voor je leven. Een kind/mens geeft expressie aan het doel van zijn conceptie. Iedereen heeft één of meerdere thema’s in zijn of haar leven. Hier ontkom je niet aan, maar inzicht hierin maakt veel in jouw leven duidelijk. Dit is het werk van Marc Fréchet. Cellulair bioloog

Mijn ervaring.

Ikzelf heb de afgelopen jaren veel van mijn eigen thema’s en die van mijn medecursisten en van mijn leerlingen mogen onderzoeken en ontdekt dat het leven nog boeiender en wonderbaarlijker in elkaar steekt dan ik me had kunnen bedenken. Het is een consequent systeem, alles heeft zijn juiste plek. Het geeft me rust en ontspanning. Tegelijkertijd is er de nieuwsgierigheid om alles tot in detail uit te pluizen en te willen snappen. Zoals bij alles hier dus ook de tweestrijdigheid van het leven. Leven wat enkel kan bestaan als er 2 tegenpolen zijn die elkaar aantrekken en afstoten.

Ik krijg een steeds diepere verbinding met mijzelf, ik leer nog meer te vertrouwen op mijn intuïtie en kan mijn lichaam steeds beter geven wat het nodig heeft. Hierdoor kan ik gewoon mezelf zijn in alle omstandigheden en kan ik er ook zijn voor jou. In een open aandacht en zonder oordeel.

praktische informatie

Elke middag staat volledig op zichzelf. Het is mogelijk vooraf een thema aan te dragen, geef dat aan bij het inschrijfformulier.

2019

8 / 23 februari/ 7 / 28 maart/ 4 april

Tijd 14.00- 17.00  inloop vanaf 13.30 uur

Donatie met een minimum van 20.– (ivm kosten, locatie, energie, enz)

inschrijven; yogagroningen@gmail.com 06 54 30 8005

privacybeleid

algemene voorwaarden