Ervarings verhalen

hielspoor

Jellie vrouw 57 rechtsklappend

Sinds een paar weken last van haar linkerkuit en hiel. In het begin leek het alsof het ijskoud was van binnen, daarna een zeurend gevoel in de hiel en in de kuiten. In de loop van de weken nam de pijn toe. Ze heeft zelf de diagnose hielspoor gesteld naar aanleiding van wat ze heeft gelezen op internet.

Wat is er gebeurd.

Na een fikse ruzie met haar broer in de huiskamer van haar moeder heeft Jellie een openhartig en liefdevol gesprek met haar moeder. Ze spreken over allerlei zaken uit het verleden en moeder biecht een geheim op en verteld over haar worstelingen. Dat doet Jellie goed, ze voelt zich gesteund en gezien en gerespecteerd door haar moeder.

De pijn is een paar dagen daarna begonnen.

Ik leg haar uit dat hielspoor een genezingsproces is van een eigenwaarde inbreuk. Het gevoel niet te kunnen dansen. De linkerkant staat voor de moederkind kant omdat Jellie rechtsklappend is.

Het moet dus te maken hebben met haar moeder of met haar kinderen.

De link is snel gelegd.

Ze gaat met haar aandacht naar haar hiel en kuit en bedankt ze voor hun hulp en ondersteuning. De pijn neemt heel heftig toe en duurt ongeveer 2 dagen. Heel intens, ondertussen blijft ze dankbaar en ontlast ze zoveel mogelijk hiel en kuit en been.

Dan merkt ze dat de pijn heel heftig wordt en realiseert zich dat het wel eens de epi crisis kan zijn.

Plotseling voelt ze een afname van de pijn.

De volgende dag is de pijn volledig verdwenen.

Totaal heeft het 3 weken geduurd. Waarvan in het begin dus enkel vage pijn en intense koude gevoel.