Ontspannen Leven traject OVERSTAG

yvonne coppens

Meer dan 25 jaar onderzoek ik het verband tussen lichaam, geest en ziel.

Met mijn diepgaande kennis en ervaring kan ik jouw ondersteunen tijdens zware en moeilijke periodes van je leven.

OVERSTAG

Je hebt onverklaarbare klachten, chronische pijn, of je voelt je steeds maar moe. Je zou zo graag anders willen, weer energie willen hebben, je lekker willen voelen, gewoon je dagelijkse dingen willen doen. Dan is “OVERSTAG’ voor jou het juiste traject.

Een intensief traject met persoonlijke begeleiding afgestemd op jouw behoeften.

Tijdens OVERSTAG gaan we intensief aan de slag met jouw gezondheid en welzijn. Waar wil je naar toe en wat heb je daarvoor nodig.

LET OP.

Overstag gaan betekent dat je van koers verandert. Dit is niet voor iedereen geschikt.

Wil je niet aan jezelf wil werken of niet zelf aan het roer van je leven en je gezondheid gaan staan dan is het veiliger als jij je oude koers blijft volgen.

Heb jij een open mind, ben je bereid om te veranderen, sta je er voor open om op een totaal andere manier naar ziekte en gezondheid te kijken, geloof jij in het zelf herstellend vermogen, geloof jij dat er een samenhang is tussen lichaam, geest en gedrag. Ben je bereid je eigen leven te onderzoeken? Dan nodig ik je van harte uit om OVERSTAG te gaan.

Dit doen we volgens de principes van

H-E-A-R-T Herkennen- Erkennen- Accepteren- Reflecteren- Transformeren

Dit systeem is ontstaan na meer dan 25 jaar mezelf en anderen begeleiden door moeilijke perioden in het leven.

Wat kun je verwachten

Voordat we aan het traject beginnen hebben we een gesprek via zoom, we onderzoeken dan beiden of we samen dit traject aangaan. Als er van beide kanten een JA is gaan we aan de slag.

We beginnen met de voorbereiding. We brengen je klachten in kaart en zetten een koers uit naar jouw ideale gezondheid en jouw ideale leven. Dit doen we door gerichte opdrachten en vragen waarmee je zelf thuis aan de slag gaat. Dat geeft jouw de gelegenheid al een en ander te herkennen en mij geeft het inzicht in jou klachten. We kunnen dan de tijd die we samen doorbrengen optimaal besteden aan jouw gezondheid en welzijn. Gedurende de voorbereiding hebben we regelmatig kort contact ( whats app, telegram, signal, email) om eventueel vragen te beantwoorden en bij te sturen. Afhankelijk van je eigen tijd en inzet duurt de voorbereiding 3 a 4 weken.

Dan volgen er 5 dagen intensieve begeleiding. We gaan op zoek naar de oorzaken van je klachten en analyseren wat je lichaam je wil vertellen. We doen trauma sessies zodat je lichaam ook daadwerkelijk het trauma los kan laten. Je leert ontspanning- en adem oefeningen om het lichaam te ondersteunen bij het loslaten van oude herinneringen. Speciaal voor jou maak ik een persoonlijk oefenschema met beweging en meditatie die je zullen helpen nog dieper in de ontspanning te komen. Dit doen we 2 a 3 uur per dag.

Na 2 weken is er nog een zoom sessie om het traject te evalueren.

Ontspannen zijn is een belangrijke voorwaarde om het zelf helend vermogen van het lichaam te ondersteunen.

Wat levert het op

 • Je leert de taal van jouw lichaam begrijpen en er naar handelen.
 • Je krijgt een totaal andere kijk op ziekte en gezondheid.
 • Je krijgt inzicht in de oorzaak van je klachten.
 • Je leert een methode om je bewust te worden van oude patronen en deze om te keren.
 • Je weet hoe je het zelf helend vermogen van je lichaam kan stimuleren en ondersteunen.
 • Je leert anders omgaan met pijn en spanning.

De wind zet je niet naar je hand, het zeil wel.

Klaar om te wenden…………..OVERSTAG

Een andere koers gaan varen, op een andere manier in het leven staan.

Overstag gaan doe je niet zomaar. Je gaat een andere koers varen. Soms doe je dat vrijwillig omdat je naar je doel wil, soms veranderen de weersomstandigheden of de situatie zodanig dat je een ander doel kiest. Het best ga je weloverwogen te werk. Je bekijkt het weer en de windrichting en kracht, de zeilvoering, en als alles oké bevonden is kun je wenden.

Na de overstag vaart het schip over de andere boeg en heb je een ander uitzicht. Het duurt even voordat het schip weer op de juiste koers ligt, de zeilen getrimd zijn en alles weer in balans is. Maar hoe vaker je oefent hoe gemakkelijker het wordt. Zo ook in jouw leven.

Als je leert om te gaan met veranderende omstandigheden kun je gemakkelijker je koers of je zeilvoering aanpassen.

Je kunt het verleden niet veranderen, wel de herinnering eraan.

In traject OVERSTAG leer jij de taal van jouw lichaam en jouw leven te begrijpen. Je leert je aanpassen aan de omstandigheden, nieuwe doelen te stellen, een nieuwe koers uit te zetten. Je leert op een andere manier te kijken naar je klachten, je patronen, je gewoonten, je leven. Je leert hoe je een doel kiest en op de juiste manier overstag kan gaan, zodat als het leven dat vraagt je weet wat je te doen staat. Je hebt dan al de nodige ervaring.

Voor wie is dit een geschikt traject

Het traject is geschikt voor mensen die meer verantwoordelijkheid willen nemen ten aanzien van gezondheid en welzijn. Voor mensen met allerlei klachten en patronen maar mijn expertise ligt vooral bij onderstaande klachten.

Lichamelijke klachten

 • Chronische pijnklachten
 • Spier en gewrichtsklachten
 • Rug/schouder/ nekklachten
 • Rsi klachten

Stress gerelateerde klachten

 • Burn out klachten
 • Hyperventilatie
 • Angst en paniekstoornissen
 • Chronische vermoeidheid
 • Slaapproblemen
 • Solk = somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten

Ik leer je navigeren door de woeste zeeën van het leven zodat je zelf de vaardigheden hebt het roer in handen te houden.

Waar doen we dit

Nieuwe inzichten ontstaan gemakkelijker in een andere omgeving. De kust van Zuid Portugal is een van de mooiste kusten van de wereld . Prachtige stranden, woeste kliffen, pittoreske stadjes, vriendelijke bevolking het is er allemaal in grote hoeveelheden. Meestal is er ook volop zon en lekkere temperaturen, je kan er heerlijke wandelingen maken. In deze sfeer ontspan je gemakkelijk en komt er als vanzelf een nieuwe horizon in zicht. Zo kun je naast de intensieve sessies genieten van een ontspannen natuurlijke sfeer en heb je de tijd om de ervaringen te verwerken en te integreren.

December 2022 tm 1 maart 2023

Algarve Portugal en wel in Portimão. . In een straal van 10 km in de omgeving van Portimão kom ik naar je toe. Woon je verder weg dan reken ik reis kosten. Ben je op vakantie in Portugal dan kom ik naar je toe op je vakantie adres.

april 2022 tm oktober 2023

Groningen, Nederland. In een straal van 10 km kom ik naar je toe, woon je daarbuiten dan reken ik reiskosten.

Wat is je investering

euro 977,–

H-E-A-R-T

Herkennen- Erkennen- Accepteren- Reflecteren- Transformeren

Herkennen

In kaart brengen van de situatie op dit moment. Wat zijn je klachten, waar loop je tegenaan..

Erkennen

Ruimte geven aan de gevoelens en emoties die daarbij horen.

Accepteren

Oke, dit is de situatie op dit moment. Het mag er allemaal zijn. Als ik het anders had gekund had ik het anders gedaan.

Reflecteren

Is dit nog werkzaam voor mij of wil ik het anders.

Transformeren.

Hoe wil ik het WEL!

Dan ben je weer bij herkennen. Steeds ontdekken hoe de nieuwe overtuiging/ gedachten/ patronen/ gewoonten andere situaties op je pad brengt.

We werken altijd op 3 niveaus.

denken- voelen- gedrag

Ja ik wil OVERSTAG

.

 Jaren geleden was het tijd om de storm te laten luwen. Het pad van Yoga kwam als vanzelf. Samen met Yvonne de zee van lichamelijke ontspanning in gegaan. Waardoor de storm in het hoofd tot rust komen mocht. Hierdoor het vertrouwen stukje bij beetje in mezelf mogen terug vinden en mijn koers richten op andere zeeën. Op deze zeeën gekomen botst er af en aan wat tegen de romp of rolt er een vat in het ruim. Hierdoor mag ik samen het Yvonne mijn ouder patronen herkennen en doorvoelen.
Van een bang muisje verstopt in het ruim, door het volgen van een traject bij Yvonne, ben ik nu een waardige schipper aan het roer op de levens zee. En ja af en aan ga ik ook hier weer overstag. In alle Veiligheid.
Dank Yvonne dat jij met jou schip voor mij telkens weer te vinden bent in deze levens zee.

Esther


Ik ben nu een half jaar verder en werkelijk ik sta compleet anders in het leven. Ik heb weer energie en durf zelfs weer auto te rijden.

Grietje


OVERSTAG