Yoga bij spier en gewrichts klachten

Als je te maken hebt met spier- en gewrichtsklachten, al dan niet chronisch, dan heeft dat een ingrijpende invloed op je leven. Je lichaam heeft  pijn en je past je houding aan ( dit gebeurt vaak ongemerkt), je gedachten draaien steeds om die pijn, en  uiteindelijk richt je het hele leven in naar die pijn. Je wil ervan af en dat lijkt maar niet te lukken.

In deze workshop gaan we op onderzoek uit. We leren hoe we met  pijn om kunnen gaan maar we gaan ook op zoek naar de dieper liggende oorzaak van jouw klachten.

Als je leert hoe je op een ontspannen manier kunt bewegen en meebewegen met de dagelijkse omstandigheden zal je merken dat je lekkerder in je lijf komt te zitten.  Je leert  gemakkelijker de signalen van je lichaam  herkennen en er mee om te gaan.

Bewust/ onbewust

De natuur maakt geen fouten.

Het lichaam is oneindig wijs,.

Je hoeft niet na te denken hoe je  in kleur moet kijken, of hoe je  het voedsel wat je zojuist  gegeten hebt, moet verteren of   hoe je ademt of hoe je het hart laat kloppen, de meeste processen verlopen onbewust.  Vaak worden we ons pas bewust van het lichaam en al die processen als  we pijn of ongemak ervaren. Jouw  lichaam (zowel fysiek als mentaal) past zich aan, aan wat er gebeurt in de buitenwereld, simpelweg omdat je die buitenwereld niet kan aanpassen.

Het lichaam  is de uiterlijke vorm van onze ideeën, gedachten en overtuigingen.

Bewustwording van je gewoontes, je gedachten en je reactiepatronen zorgt ervoor dat je  het patroon kan veranderen en doorbreken.

In deze workshop werken we op meerdere niveaus. We maken ruimte in het lichaam door een aantal zeer specifieke yogahoudingen in te nemen.  En we gaan kijken welke overtuigingen ten grondslag liggen aan jouw klachten. Inzicht in dit gedrag  zal je helpen oude overtuigingen los te laten en te vervangen door nieuwe krachtige en ondersteunende gewoonten.

We werken met maximaal 4 personen dus volop ruimte voor jouw persoonlijke klachten.

Bij o.a   

  • * fybromyalgie,
  • * reumatische aandoeningen,
  • * ms,
  • * frozen sholder,  
  • * tenniselleboog
  • * muisarm
  • * en meer.

De sfeer is  rustig en  ongedwongen sfeer, waardoor je moeiteloos tot ontspanning komt.

De workshop vind plaats op de volgende data

26 okt van 10.00- 13.00

13 dec van 14.00- 17.00

Je kan een half uur van te voren binnenlopen.

Workshop leider; Yvonne Coppens

De workshop is open voor iedereen met en zonder ervaring.

Inclusief een handout.

kosten euro 55.–

De workshop is ook individueel te volgen, dan gelden er andere tarieven.